Search
Close this search box.

Kalkhoff är ett tyskt varumärke som har tillverkat högkvalitativa cyklar i över 100 år. De är särskilt kända för sina elcyklar, som är en av de mest eftertraktade på marknaden.

Företaget grundades år 1919 av Heinrich Kalkhoff i staden Cloppenburg. Under företagets första år tillverkade de främst vanliga cyklar, men under 1930-talet började de även producera motorcyklar.

Efter andra världskriget fortsatte Kalkhoff att producera cyklar och så småningom expanderade de till andra europeiska länder. Under 1980-talet utvecklade Kalkhoff sin första elcykel och har sedan dess varit en ledande tillverkare av högkvalitativa elcyklar i Europa.

Idag är Kalkhoff en del av Accell Group, en stor europeisk cykeltillverkare med flera kända varumärken under sin paraply. Kalkhoff är fortfarande baserat i Tyskland och fokuserar på att tillverka elcyklar som är designade för att möta dagens krav på kvalitet, hållbarhet och prestanda.

Bästa Kalkhoff elcykeln

Här nedanför har vi på Elcykel24 samlat information om Kalkhoffs elcyklar, deras modeller och vad som gör dem särskiljande.

  1. Kalkhoff Agattu Impulse 8R: Denna modell är en av Kalkhoffs mest sålda elcyklar. Den är utrustad med Impulse-motorn som ger en effekt på 250 W och ett vridmoment på 70 Nm. Den har också ett kraftfullt batteri som ger en räckvidd på upp till 110 km. Agattu Impulse 8R är en bekväm och pålitlig elcykel med en steglös navväxel, skivbromsar och en justerbar styrstam.
  2. Kalkhoff Endeavour 5.B Move: Denna modell är utrustad med en Bosch-motor och har en effekt på 250 W. Den har också ett kraftfullt batteri som ger en räckvidd på upp till 130 km. Endeavour 5.B Move är en sportig och mångsidig elcykel som passar för både pendling och fritidsaktiviteter. Den har en pålitlig Shimano-växelgrupp, hydrauliska skivbromsar och en fjädrad framgaffel för en bekväm körupplevelse.
  3. Kalkhoff Include 8: Denna modell är en av Kalkhoffs mest eleganta elcyklar. Den är utrustad med en Bosch-motor som ger en effekt på 250 W och ett vridmoment på 65 Nm. Include 8 har också ett kraftfullt batteri som ger en räckvidd på upp till 140 km. Den har en steglös navväxel, hydrauliska skivbromsar och en justerbar styrstam för en bekväm körupplevelse. Include 8 är också utrustad med en integrerad pakethållare och en stötdämpad sadel för extra bekvämlighet.
  4. Kalkhoff Entice 5.B Excite: Denna modell är utrustad med en Bosch Performance Line-motor som ger en effekt på 250 W och ett vridmoment på 63 Nm. Den har också ett kraftfullt batteri som ger en räckvidd på upp till 130 km. Entice 5.B Excite är en robust och mångsidig elcykel som passar för både stadskörning och terrängcykling. Den har en pålitlig Shimano-växelgrupp, hydrauliska skivbromsar och en fjädrad framgaffel för en bekväm körupplevelse.
  5. Kalkhoff Endeavour 1.B Move: Denna modell är en pålitlig och prisvärd elcykel från Kalkhoff. Den är utrustad med en Bosch Active Line-motor som ger en effekt på 250 W och ett vridmoment på 40 Nm. Den har också ett batteri som ger en räckvidd på upp till 110 km. Endeavour 1.B Move är en mångsidig och bekväm elcykel som passar för både pendling och fritidsaktiviteter. Den har en pålitlig Shimano-växelgrupp, hydrauliska skivbromsar och en fjädrad framgaffel.

Agattu-serien är perfekt för stadscykling medan Endeavour-serien är mer för landsvägscykling. Include-serien är för de som vill ha en bekväm och lätt cykel medan Sahel-serien är för dem som vill ha mer avancerade funktioner. Durban-serien är för de som vill ha en hopfällbar cykel för enkel transport och förvaring.

Inbyggda batterier

Vad som särskiljer Kalkhoff elcyklar från andra märken är deras fokus på hög kvalitet och pålitlighet. De använder sig av Bosch-motorer och har ett brett utbud av batterier för att passa olika behov. Kalkhoff har också utvecklat en unik teknik för att bygga in batterierna i cyklarna, vilket ger en smidig och integrerad design.

Kalkhoff elcyklar är utrustade med högkvalitativa komponenter och är välbyggda för att klara av tuffa förhållanden och hålla länge. De är också utrustade med säkerhetsfunktioner som hydrauliska skivbromsar och reflexer för ökad synlighet på kvällen.

Slutsats

Sammanfattningsvis är Kalkhoff elcyklar ett pålitligt och högkvalitativt val för cyklister som vill ha det bästa av det bästa. Med deras breda utbud av modeller och avancerade teknik är det lätt att hitta en Kalkhoff elcykel som passar just dina behov.